Proevens

Gelkingestraat 58

Groningen

050-204 1287

De wijnen bij Proevens

In de keuken werken wij zoveel mogelijk regionaal en duurzaam. Daarbij houden we heel scherp de kwaliteit in de gaten en gaan we op zoek naar de mooiste producten met de lekkerste smaken. Dit wilden we ook in de wijnkaart laten zien.

We zijn niet langs al onze wijnboeren geweest, maar in samenwerking met fijne wijnleveranciers als Icariuswijnen en Imperialwijnen, hebben we een hele mooie afwisselende wijnkaart samengesteld. Hierop staan wijnen van boeren die bewust bezig zijn met hun omgeving en hun druiven. Is de wijn dan lekkerder? Tuurlijk!

Op onze kaart bekende wijnen uit bekende streken, zoals een Bordeaux of een Chablis. Maar er is ook veel ruimte voor Duitse en Oostenrijkse wijnen. Deze wijnen hebben een heel eigen karakter wat wij persoonlijk heel lekker vinden. Of wijnen die niet bekend zijn, maar o zo lekker. Onze kaart is klein en overzichtelijk. Dat geeft ons de mogelijkheid om te blijven zoeken naar pareltjes van wijnen en u krijgt de kans om dat moois te proeven.

En om iedereen de mogelijkheid te geven om daar van te kunnen genieten, schenken we deze wijnen ook per glas. En natuurlijk houden wij ook rekening met de BOB door BOB-glaasjes te serveren. U kunt zelf natuurlijk lekker strunen op onze kaart, maar u kunt u ook laten adviseren door Fabian. Hij weet heel goed welke wijn het beste aansluit bij een gerecht uit de keuken van Henk-Jan.

Proost!