Proevens

Gelkingestraat 58

Groningen

050-204 1287

Mijn Stijl

‘Ik sta al meer dan 25 jaar achter de kachel. Al vanaf het begin loopt mijn hoofd over van creaties en smaakmogelijkheden. Ik heb van alles geproefd en van alles gemaakt. Soms is het heerlijk soms is het niets. Maar dat is juist het leuke van experimenteren en innoveren.

Door de jaren heen zijn er veel periodes geweest die een bepaald kenmerk hadden. In smaakcombinaties, nieuwe kooktechnieken, landeninvloeden. Hier heb ik, wat mij betreft, de leukste dingen uit overgehouden. Maar de kookwereld staat gelukkig niet stil en heb ik nog genoeg te ontdekken.

Ik vind het leuk om met mooie producten uit eigen regio (land) te koken en deze te combineren van internationale smaken. Oude klassiekers in een modern jasje te steken zoals draadjesvlees, stokvis, verse worst.

Ik hou van eerlijke bereidingen met een smaak die mensen raakt en bijblijft. Dus geen standaard en etiquette, maar juist buiten de lijntjes en met een knipoog.

Kortom ik kook graag met de mooiste producten in een gastvrije sfeer waar mijn gasten ongedwongen kunnen genieten van eten.’.

Henk-jan