Proevens

Gelkingestraat 58

Groningen

050-204 1287

Chefkok Henk-Jan Doornkamp

‘Wat mijn passie is? Authentieke Nederlandse producten! Ofwel alles wat er in ons land groeit en bloeit. Zo gaaf om juist met die ingrediënten combinaties te maken die je niet verwacht. Een soort duurzame rock 'n roll op tafel. Bedenk, we wonen in een prachtige wereld met prachtige producten. Daar moeten we trots en zuinig op zijn. Ik vind het super om mijn gasten te verrassen met unieke en bijzondere smaaksensaties. Want mooie producten worden langs mijn handen mooie gerechten’.

Buiten de lijntjes kleuren aub
Chefkok Henk-Jan Doornkamp
Chefkok Henk-Jan Doornkamp

Gastheer Fabian Pettinga

‘Ik ben bij Proevens de trait-d’union tussen keuken en tafel. Als kok help ik onze chef bij de voorbereiding, aan tafel ben ik de man die u door de kaart loodst en helpt bij het combineren van spijs en wijn. Doe eens gek en wijk af van de gebaande paden; ik zorg dat u in uw keuze niet wordt teleurgesteld. Met de passie in de keuken, onze wijnen en mijn enthousiasme voor beide is ieder bezoek altijd weer een verassing.’.

Niet terugkomen voor het bekende, maar voor een nieuwe verrassing

Gastvrouw Wietske Hoogerheide

‘ Kom binnen. Wees welkom! Of u nu komt voor een gezellige avond met vrienden, een zakelijk diner, een romantisch etentje, of zomaar een avondje uit .... In ons restaurant zorg ik samen met u voor een fijne en ontspannen sfeer aan tafel. Ik vind het fijn als mijn gasten na een bezoek aan Proevens enthousiast de deur uit stappen ’.

Goed eten en genieten van het leven is zó belangrijk
Chefkok Henk-Jan Doornkamp